Bucurestiul Nou
Bucuresti - capitala României

    Este cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de 1.944.367 de locuitori ( 1 ianuarie 2009) face ca Bucurestiul sa fie al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana.
    Bucurestiul aduna zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, în urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane.

Asezare geografica si relieful
    Bucurestiul se afla în sud-estul tarii, între Ploiesti la nord si Giurgiu la sud. Orasul se afla în Câmpia Vlasiei, care face parte din Câmpia Româna. La est se afla Baraganul, în partea de vest Câmpia Gavanu Burdea, iar la sud este delimitat de Câmpia Burnazului.
Bucurestiul se afla situat pe malurile râului Dâmbovita, ce se varsa în Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se întind de-a lungul râului Colentina, în perimetrul orasului, precum Lacul Herastrau, Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina. Si în centrul orasului exista un lac, în Parcul Cismigiu.

Economie
    Bucurestiul este cel mai mare centru economic al României. Acesta realizeaza anual aproximativ 19% din Produsul Intern Brut al României si împreuna cu judetul Ilfov 21%.
    În Bucuresti se regaseste cea mai mare parte dintre ramurile economice specifice României excluzând agricultura. Începând cu domeniul serviciilor si terminând cu constructiile. Întreprinderile constructoare de masini (utilaj greu, utilaj siderurgic, petrolier, masini si utilaje agricole, locomotive, vagoane, avioane si elicoptere, autobuze). Industrie electrotehnica, electronica, mecanica fina, optica. Întreprinderi chimice, de materiale de constructie, de prelucrare a lemnului. Bucurestiul este un important nod feroviar, rutier si aerian.

        Orase înfratite
        Londra - Anglia
        Moscova - Rusia
        Atena - Grecia
        Atlanta - Statele Unite 
        Beijing - China 
        Budapesta - Ungaria 
        Chisinau - Republica Moldova
        Hanovra - Germania
        Montréal - Canada
        Sofia - Bulgaria
        Nicosia - Cipru 
        Lagos - Nigeria
        Săo Paulo - Brazilia
Contact   |   Sitemap   |  Termeni si Conditii   | Confidentialitate   |   Publicitate

All Right Reserved to Bucuresti4all.ro